Waiting for artist's idea

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Címkék

Csináljunk fesztivált!

2008.07.20. 13:27 sleepyjean

Pár éve egy baráti társaság úgy döntött, elegük van abból, hogy egy valamire való fesztiválért külföldre vagy nagyon messzire kell utazni és hogy a környéken semmi kézzelfogható nincs és úgy döntöttek megszervezik a saját fesztiváljukat- igy született meg az ÓCSÓ FESZT nevet kapó 2 napos fesztivál.

A nevéből kiderül, hogy a célközönség nem korlátozódik vastag pénztárcákra, mindekit szeretettel várnak.

Eleinte a fesztivált Bacsfán, egy kastély parkjában tartották- a helyszin hihetetlen hangulatot adott a fesztiválnak- egy kis kövekkel kirakott 2 oldalt kivilágított úton lehetett eljutni a színpadokig és a nagyszínpad előtti tér korlátozva volt a fák, farönkök miatt...a kizárólag és csakis r’n’b-t hallgató barátnőm is imádta.

Sajnos, egyszer minden jónak vége- a kastély parkjából golfpálya lett, új helyszínt kellett keresni. Ekkor egy időre veszélybe került a fesztivál, de végül többszöri változtatás után az új helyszín Sárosfa lett. A hangulat elveszett (egy falusi focipálya rám csakis riasztóan tud hatni), de a programmal korrigáltak- volt Emil.Rulez! és Anima Sound System. Az ember azt hinné, hogy ez a két név húzza a zenekedvelő közönséget, de nem- alig volt pár száz ember- azért ez elgondolkodtató- az emberek nyavajognak, hogy nincs a környéken semmi jó, de amikor végre mégis, senki sem megy el.

 

Az idei programot meglátva volt egy erős meghökkenés- a kiemelt zenekarok: Ossian, Bikini...a kis betűsseket szerencsére nem ismertem. Baráti nyomásra mégis elmentem. A zsebkendőnyi kisszínpad kinálata egész jó volt, de sajnos annak is vége lett és akkor át kellett vonulni a nagyszínpadhoz ahol erős ásítozás közben végignéztem a Bikini életunt műsorát. Az annyira egyhangú volt(volt tellegetés, nagyon beleéljük magunkat arc és kb ennyi), hogy inkább a közönséget nézegettem. Két féle ember bulizott- aki nagyon részeg volt és azt sem tudta ki játszik és az idősebb korosztály. Ez utóbbin ahányszor környékbeli fesztiválon járok, elcsodálkozom- hogy miért járnak el a kiöregedett régi kedvenceik koncertjeire és hogy képesek a haknikat végigtombolni. Tegnap találkoztam sulim titkárnőjével és annak barátaival(ők mind a 30as éveik végén járnak) és beszélgettünk kicsit. Be kell vallanom, irigykedtem- ők végigjárták már fél Európát különféle koncertekért, pályaudvarokon aludtak, néha az út szélén...és akkor megértettem- nekik az Ossián, Bikini csak nosztalgiázás ezekre az időkre- amikor Szlovákiából vonatoztak le Budapestre a lemezbemutató koncertekre, fiatalok voltak és csak a zene számitott. Én persze fogtam a fejem, hogy lehetett pont ezekért ennyit utazni- de aztán megértettem- nekik ők voltak a Dandy Warhols, Radiohead, U2, akármi. Őket hallgatva fura volt ránézni a fiatalságra...ahogy 11kor már nyavajognak, hogy fáradtak, bulizni képtelenek és hazamennek 2-kor.

 

Összegzés:

Jegyár- 180 SK(kb 1400 forint)

Nagyszínpad- tomboló kiskölykök és szar zene

Kisszínpad- főleg feldolgozások és népzene- de ez nagyon jó volt

Filmsátor- idén nem látogattam el oda, de a tavalyi kinálat szuper volt- igaz, filmet nézni senki sem akart ott, inkább csak aludni

Kézművessátor- a kisgyerekes szülőknek

Miért szeretjük?- mindenki ott van- az összes barát és lehet találkozni a rég nem látott ismerősökkel

Értékelés: 2/5

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://unatkozik-vegyenmosomedvet.blog.hu/api/trackback/id/tr54576551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

massey ferguson 2008.07.22. 11:01:12

Gondolom akkor a csak párszáz látogató miatt erősen veszteséges volt a buli.. Lesz jövőre is egyáltalán? Amúgy több ilyen minifesztivál kellene, sokkal barátságosabbak, mint a Sziget szerű melákok..

Zotya 2008.07.23. 13:53:19

Helo. A cikk nagyon jó, csak a végén az a 2/5 számot érzem kicsit túlzásnak. :-)))

sleepyjean 2008.07.23. 20:04:00

még sztem nem tudni,h veszteséges-e,de a szervezőket idézve kevesen voltak,de sokat fogyasztottak :) oké, jók ezek a minifesztiválok,de a fellépők hagynak némi kivánnivalót maguk után

kedvenc szomszédom, szerinted sok? :o)
süti beállítások módosítása