Waiting for artist's idea

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Címkék

zümmmmmm

2008.06.28. 21:51 sleepyjean

Végre itt a várva- várt nyár. A strand, nyaralás, bulik, fesztiválok, koktélok...satöbbisatöbbi ideje. Említésre érdemes lemez nem sok jelenik meg- a zenekarok is inkább fesztiválozgatnak, nyaralgatnak, ígyhát eljött a válogatás listák ideje is.

A továbbiakban egy kis összeállitást olvashattok stresszlevezető zenékből (nehogy bárki elfelejtse, hogy létezik vizsgaidőszak és szemét tanárok :)

Előre megjegyzem, a lista szigorúan szubjektív és bárki szabadon bővítheti.

 

Mozart 

Tudományosan bizonyított, hogy a nagy klasszikus a legjobb (bár szerintem a tudósok bele sem hallgattak a modern zenékbe- de ez részletkérdés). Őt hallgattatják bizonyos helyeken az ovisokkal is. A csoki változata általam bizonyitottan (is) nyugtat.

 

 

 

 

I like to...

Mozarttól kicsit (az ovisoktól annyira nem) nagy váltás. Maga a mese nem épp a legjobb- de ez a része valami eszméletlen. Ha a koreográfiát is követi az ember (figyelmeztetés:nem magassarkúban és szoknyában, főleg nem a buszmegállón) akkor garantáltan elfeledi (egy időre legalábbis) a rá váró kivégzőosztagot.

 

 

 

 

Monkees- I'M a Believer

A meséknél maradva egy kis Shrekből ismert Monkees. Angol írásbeli előtt meg voltam róla győződve, hogy ezt nekem és akkorra irták...ha reggelente nem erre kelnék, még szertném is.

 

 

 

 

 

 

 

 Marylin Manson- Sweet Dreams

Általában a feldolgozások nem jönnek be, általában Manson bácsi sem(igaz azt kell elismernem, hogy lopni nagyon jól tud), de ez nagyon ott van. Jó jegyet kapni szlovákból pedig...sweet dream...

 

 

 

 

 

 

Placebo- 20th Century Boy

Szintén feldolgozás. nemis az első. Volt egy időszak amikor rengeteget hallgattam a Placebot, de ez a dal nem maradt meg egészen életem első felvételiéig- amikoris kétségbeesetten kutattam valami hallgatható black metal után hugom mp3-asán. Aztán meglett ez. Hallgatni- élvezni.

 

 

 

 

The Cardigans- Lovefool

Shakespeare drámájáról már rengeteg bőrt lehúztak és nem létezik ember aki ne ismerné a történetet (kivéve az irodalomtanáromat). A Cardigans meglehetősen ,,mély" mondanivalójú dala a di Capriós film főfőzenéje lett. Hogy ezen mi nyugtat...azt én sem döntöttem még el.

 

 

 

 

 

 

Weezer- Island In The Sun

 

A dal biztatás- egyszer mindene szörnyűségnek vége lesz és eljön a várva várt pihenés- a nyár, a napsütés...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radiohead- Paranoid Android

Megmagyarázhatatlan, de Thom hangja nyugtat. Jógázásra a legjobb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dandy Warhols- Mis Amigos

Idén ez jött be a legjobban. Sajnos jobb minőségű klippet nem találtam- nézni ezt sem kell és a dobot is szűrjétek ki. A Dandy Warhols nem csak ezzel bizonyította stresszlevezető képességeit- erre a Vodafone reklámból ismert Bohemian Like You is tökéletesen megfelelt.

Ehhez főzve egy kis programajánló- július 11-én Csehországban, Ostraván lépnek fel a Colours of Ostrava elnevezésű fesztiválon.

Nouvelle Vague- Dancing With Myself

A feldolgozásairól ismert francia banda dala nem feszültséglevezető, sokkal inkább az adrenalin eltünte után javaslott amikoris az ember tépi le magáról a helyes kis szoknyácskáját és dobja ki a kukába a magassarkút miközben sűrűn elnézést kér a Converse-étől amiért ennyi ideig kénytelen volt hanyagolni.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://unatkozik-vegyenmosomedvet.blog.hu/api/trackback/id/tr89543818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stereomackó 2008.06.30. 05:27:35

Klassz szám a Paranoid Android, a klipje is remek, na de azért kétszer egymás után, ráadásul egy másik előadó neve mögé bújtatva... Ennyire azért nem jó. :))))

sleepyjean 2008.06.30. 09:33:27

ha most ez célzás akar lenni,hogy még linkleni sem tudok,mindjárt kimoderállak- a blog.hu hajlamos összezagyválni amit irok- a fele cikk is eltünt egy időre, javitok

stereomackó 2008.06.30. 10:03:11

én és a rossz indulat? ugyan már :)))

sleepyjean 2008.06.30. 11:10:13

te és a rosszindulat megnyilvánultok a 7végén a Rokajon :)
süti beállítások módosítása