Waiting for artist's idea

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Címkék

Music from the city

2008.06.11. 12:37 sleepyjean

  

Állitólag a filmzene csak egy kellék, és abban segit, hogy átérezzük a film hangulatát. Állitólag. Ha az ember egy icipicit zenebuzi, a filmzene szerepe felértékelődik. A cselekmény hirtelen eltörpül és jön a ,,francba, hallottam már ezt a dalt, de mi is ez” dolog- és az ember máris elkezdi végigszenvedni a filmet, hazaérve pedig átnyálazza mind a 600 lemezét hogy megtalálja azt a bizonyos egyet. Ezt elkerülendő mozizás előtt mindig letöltöm a filmzenét. Holnap Sex és NY premier. Az elmúlt éveim meghatározó sorozata. Amig az általános iskolában a többiek  az előző esti kalandfilmről beszélgettek, én általában szenvedtem, mert milyen dolog már, hogy senki sem néz sorozatokat- azóta persze sorozatot nézni divat lett, de ezt azóta sem nézi senki.

 

Holnap premier és ugye ott kell lennem, tehát filmzene....

Az előadókat látva volt egy enyhe ledöbbenés, teszentszarozás és na én ezt nem nézem meg dolog, de aztán előszedtem minden mazochizmusomat és belehallgattam.

 Fergievel kezdünk. Meglepő, de filmzenének teljesen korrekt. És ha nem tudnám, hogy az emlitett hölgyemény műve, eszembe sem jutna, hogy ő az- pörgősnagyvárosos- csakúgy mint a sorozat.

Hudson kisasszony hangja teljesen rendben, a szám már kevésbé bejövős...de ha rámondjuk, hogy csajos akkor még talán belefér.

A rádiók által napjainkban agyonjátszott Duffy is felvillan mi mással mint a Mercy cimű dallal.

Nina Simont akkor utáltam meg amikor meghallottam mit tett az egyik kedvenc Beatles számommal... ha jól emlékszem a sorozatban is feltűnt hangilag, ide megremixelve került- hát remélem ezt a dalt vagy 2 másodpercre vágták be, vagy csak a szereplőlista legvégére.

Ezek után nem nagyon értettem mit keres itt a Morningwood . Egyik előző nőszemélyhez sem lenne társitható, de ez még mindig nem egy válogatáslemez, a sorozatban is volt már hasonló nemis egyszer- ezért szeretjük.

A Weepiestől az All These Beautie. Van hangulata, lefest egy képet, tökéletes.

A Kaskadenál bajban voltam. A név ismerős volt, de nem erre gondoltam. Kicsit diszkó feelingje van az I Like the Waynek én pedig sikitva menekülök mindentől aminek köze van a szintipophoz.

Újabb tipikus filmzene a sorban- Jem- It’s Amazing. Az előadónak nem, a dalnak ott a pont. 

A How Deep is Our Love a The Bird and the Bee szintén szép meg jó és kedves, de ebből ebbe a filmbe kijutott már pár, ezérért kissé eröltetett.

India Arie-The Heart Of The Matter- ugyanaz mint az előző, de legalább filmzene és van hangulata- ez pedig némileg feljavitja sablonosságát. 

Amikor elértem Marie Campbell és Dave Francis Auld Lang Syne-jáig már nagyon kétségbe voltam esve. Erről a dalról a karácsony ugrott be mint kiderült nemis tévesen.

A Bliss-től a Kissing gyönyörű dal feltéve ha valaki szereti a gyönyörű dalokat. És úgy tűnik a filmesek szeretik- előfordult már sorozatban, filmben...majd ha arra vetemedek, hogy romantikus filmet rendezzek, beleteszem. 

Az All Green Joss Stone kombinációnál felcsillant a szemem- tökéletes úgy ahogy van- filmzenének, dalnak, akárminek.  Minden depressziósnak kötelező. 

Run D.M.C.-ék zenéjét egy sportruházatreklámnál ismerte meg majd felejtette el a világ- Amerikában azért ismeri őket pár ember- most Aerosmithékkel alkotnak nagyot....

Végezetül pedig jöjjön a Pfeifer Broz. Orchestra-tól a filmfilmzene  ami messze nem az a világ amit a sorozat(és gondolom film) képvisel...hatásosnak mindenesetre hatásos

 

 

Ezek után csak abban tudok reménykedni, hogy a film jobb lesz.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://unatkozik-vegyenmosomedvet.blog.hu/api/trackback/id/tr43514547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

massey ferguson 2008.06.13. 21:49:47

ez a nina simon dal tényleg feketelistás kellene legyen, bárhol, főleg így remixelve.. hova lett a dusty springfield felé the look of love bája?!

sleepyjean 2008.06.22. 08:49:15

szerencsére nincs benne(vagy nagyon elbújtatták, mert én nem emlékszem rá), a többi megvolt emg jó volt :)
süti beállítások módosítása