Waiting for artist's idea

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Címkék

Jazz napok @ 2008 október 24 @ Pozsony

2008.10.31. 00:18 csokitorta

Idén, sajnos, részemről a Jazz Napokból csak Jazz Nap lett- a három napra kilátogatás nem jött össze, de a pénteki program annyira fantasztikus volt, hogy kitett három napot is.

A rendezvénynek idén is a PKO adott otthont- amiről még mindig nem vagyok hajlandó elhinni, hogy 2500 férőhelyes. A jegyeket hetekkel a koncertek előtt elkapkodták, aki a helyszinen akart venni az csak nagyon borsos árért tehette meg nem épp a leglegálisabb módon.

Túljutva a mogorva biztonsági őrökön bejutottunk a nagyterembe, ahol nagy meglepetésemre székek sorakoztak. Először húztam a szám, hogy egy koncerten nem lehet ülni, de az ülés egyedül az utolsó zenekar alatt zavart volna, de ott 5 perc után úgyis álva tombolt mindenki, szóval az nem volt probléma és legalább nem zavartak bele mindenféle 2 méteres alakok a látóterembe.

Fellépők:

BUKAKE

Róluk annyit kell tudni, hogy a szlovák jazz élet üdvöskéi. Az általuk játszott zenéből kiérezhető a '80-as évek hatása és valahol az elektronikus jazz környékén mozog.Teljesen korrekt koncert volt- előzenekarnak tökéletes- lekötött, nem volt túl hosszú, semmi komoly. Csak az utánnuk következő előadókhoz képest ők még kevésnek számitanak, de talán idővel még eljutnak arra a szintre, hogy ők legyenek a főatrakció.

 

FREE STYLE CHAMBER ORCHESTRA

Az est fénypontja, a várva-várt zenekar- tulajdonképpen miattuk mentünk és miattuk lett olyan hamar eladva az összes jegy- na meg volt annyi magyar aznap a PKO-ban. A Nagy János által alapított banda kicsit szokatlan-  létszáma a zenekaroknál nem épp megszokott 15 fő és a hangeszerek kombinációja is egészen egyedi. Zenéjükben megtalálhatók a jazz, a magyar népzene, a latin zene, a világzene, a swing, sőt néhol még a keményebb műfajok is előbukkannak- és nem egyszer olyan az egész mintha filmzene lenne. A koncerten volt egy olyan érzésem, hogy a műsor fele csak improvizálgatás. Örömzene ez, lehangolt embert nem is láttam a koncert után csak az az alig egy óra kevés volt belőlük.

 

THE BAD PLUS & WENDY LEWIS

Ez volt a pihenés a két nagy durranás közt. Nyugis volt, kicsit altatós- őket inkább egy beszélgetős klubban tudtam volna szeretni-de amikor ehhez mérten beszélgetni kezdtünk a koncert alatt csak lepisszegést kaptunk az előttünk  ülő úriembertől. Ők azok akik ismert zenekarok hires dalait dolgozzák át- volt Nirvana, Queen, Bee Gees. Van nekik egy Radiohead feldolgozásuk, de az minden fohászkodásom és imám elelnére is kimaradt.

 

S.M.V.

A világ 3 legjobb basszgitárosa: Stanley Clarke, Marcus Miller és Victor Wooten és azok albumbemutatója. Ez a koncert vitt mindent- másfél óra energia. Hihetelen amit ők alkotnak és adnak át a közönségnek. Az emberek felálltak, táncoltak élvezték a zenét. Látszott rajtuk, hogy iszeretik amit csinálnak és imádják a közönséget. A szólók, Miller bábjátéka és az egész koncert felírta őket a kedvenc bandáim listájára.

 

 

QUASIMODO

A B- stage zenekara, merthogy ilyen is volt. Őket én nem láttam- a szünetben inkább a pisilés- folyadékutánpótlás volt a programon, de a azt állítólag igy jártam jobban.

 

Összegzés: 9/10

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://unatkozik-vegyenmosomedvet.blog.hu/api/trackback/id/tr60741600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stereomackó 2008.10.31. 15:07:51

Na akkor csak a miheztartás véget, tegyük tisztába a dolgokat :))))

A világ 3 legjobb basszusgitárosa: Kim Deal, Kim Gordon és természetesen Sid Vicious.

csokitorta 2008.11.01. 10:53:49

szerinted- de te tévedsz :)
süti beállítások módosítása